top of page

Zorgeloos zwanger; gezond zwanger worden & zijn of weer fit na je zwangerschap

 

Gezond zwanger worden, preconceptie consult

Wanneer je zwanger wilt worden is het extra belangrijk om je lichaam in de beste conditie te krijgen om de kans op zwangerschap te vergroten en een optimale omgeving te creëren, waarin de baby goed kan groeien. Aanpassingen in de leefstijl en verbeteringen in het voedingspatroon kunnen van positieve invloed zijn op de vruchtbaarheid, zwangerschap, de bevalling en de gezondheid van moeder en kind.  Dat geldt voor zowel vrouwen als mannen, want ook de gezondheid en leefstijl van een man kan van invloed zijn op de vruchtbaarheid en het zwanger worden. Het is raadzaam om hier al een aantal maanden voor de bevruchting mee te beginnen, om je kind een zo gezond mogelijke toekomst te geven. 

 

Heb jij een zwangerschapswens of ben je zwanger of lukt het maar niet om zwanger te worden?

Maak dan een afspraak voor een preconceptie consult bij Praktijk Frieda.

Tijdens dit consult krijg je middels een persoonlijke voedingsanalyse, gerichte voedingsadviezen.

Ook krijg je leefstijladviezen die erop gericht zijn de kans op zwangerschap te vergoten.

 

Gezond zwanger zijn

Wanneer je zwanger bent, verandert er in een korte tijd heel veel in je lichaam en je emotionele beleving. Je voelt je direct verantwoordelijk voor je baby in je buik en probeert waarschijnlijk zo gezond mogelijk te leven, hetgeen misschien niet altijd even gemakkelijk is. Je kunt last hebben van zwangerschaps-kwaaltjes of stress ervaren door alle veranderingen in je leven.  

Voeding en beweging spelen een belangrijke rol tijdens je zwangerschap en zijn van invloed op de ontwikkeling van je kindje. 

Wil jij ondersteuning op het gebied van voeding en beweging tijdens je zwangerschap of zoek je een coach die jou kan helpen om stress  te verminderen en je zorgen los te laten, dan ben je bij Praktijk Frieda aan het juiste adres.

Middels persoonlijke voedings -en leefstijladviezen, (afgestemd op jouw behoeften)  in combinatie met mindfulness oefeningen werken we toe naar een zorgeloze zwangerschap.

 

Weer fit na je zwangerschap

Na je zwangerschap en bevalling kan je jezelf behoorlijk uit balans voelen.

Misschien herken je je lichaam niet meer terug en verlang je naar je lichaam van voor de zwangerschap. Wil jij je weer fit en lekker in je vel voelen na je zwangerschap?  Praktijk Frieda kan jou hierbij coachen en begeleiden. Stapsgewijs werken we toe naar een gezond eetpatroon met voldoende beweging, rekening houdend met de beperkte tijd voor jezelf en alles wat het moederschap van je vraagt.

 

Workshops 'Gezond Zwanger' en 'Mindful Zwanger'

Praktijk Frieda organiseert ook diverse workshops, zoals  de workshop 'Gezond Zwanger' en 'Mindful Zwanger'.

Kijk voor meer informatie bij: 'Gezond zwanger' en 'Mindful Zwanger'

 

moeder en baby, vreugde

'The best way to keep your baby healthy is to keep yourself healthy'

bottom of page