top of page
Natural Soap and Flowers

Coaching bij eetproblemen

Veel mensen worstelen met hun gewicht, zelfbeeld en eetgedrag. Dat is niet zo vreemd in een maatschappij waarin de invloed van social media groot is en we dagelijks geconfronteerd worden met een schoonheidsideaal, waar misschien slechts 1% van de bevolking aan voldoet. Het zien van deze beelden begint al op jonge leeftijd en kan een enorme impact hebben op hoe we naar onszelf kijken en over onszelf gaan oordelen. Maar ook het volgen van diëten en je gezinscultuur, kunnen van invloed hierop zijn. Praktijk Frieda biedt coaching aan zowel jongeren als volwassenen met eetproblemen. Samen pakken we de 'wortels' aan van jouw eetprobleem en werken we toe naar een meer ontspannen relatie met jezelf (lichaam, uiterlijk en gewicht) en je eetpatroon.

Voor degene die op zoek zijn naar een dieet, is het goed om te weten dat ik niet met diëten werk. 

Mijn achtergrond is dan wel 'gewichtsconsulent',  maar de coaching die ik bied reikt veel verder dan voedingsadvies

De focus ligt op het leren kennen van de psychologie achter jouw eetgedrag en het opbouwen van een positiever zelfbeeld.

Het accepteren van jezelf zoals je nu bent, ongeacht je gewicht of uiterlijke kenmerken. 

Vanuit respect en liefde voor je lichaam, leren luisteren naar de signalen van jouw lichaam. 

Je bent zoveel meer dan je lichaam of gewicht!

Vanuit eigen ervaringen in mijn jeugd, weet ik hoe ingrijpend een eetprobleem kan zijn en hoe complex deze problematiek is.

En het 'accepteren van jezelf', is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar waar een wil is, is een weg.. En waar motivatie is, kunnen bergen verzet worden. Alles stap voor stap...

Mindfulness en oefeningen vanuit de positieve psychologie kunnen hierbij helpen en indien je ervoor open staat kunnen tevens creatieve middelen worden ingezet.  

Autisme en eetproblemen

Consultatie op het gebied van autisme en eetproblemen of eetproblemen bij gevoelige/ selectief etende kinderen  is mogelijk.

Vanuit mijn functie bij Yulius geef ik eetbehandelingen aan kinderen en jongeren met autisme en bied ik samen met mijn collega Annemiek van Maanen-Weber, nascholingen op het gebied van autisme, eetproblemen en de sensorische informatieverwerking.

Wil je meer weten over mijn mogelijkheden? Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek via praktijkfrieda@gmail.com

bottom of page