top of page

Mindfulness consulten in Rotterdam

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness wordt ook wel vertaald als 'opmerkzaamheid', 'bewust'  of 'met vriendelijke aandacht'.

Mindfulness is een verzamelnaam van diverse methodes en technieken die je kunnen helpen om in het huidige moment aanwezig te zijn, in het hier en nu. Je word je bewust van je denkprocessen en observeert deze in plaats van automatische in ze mee te gaan.

Je hebt gedachten en emoties, maar je bent ze niet. Ze komen en gaan.

Door mindfulness oefeningen te doen kan er meer mildheid voor jezelf en je lichaam ontstaan.

Effecten van mindfulness
'Mindful leven' betekent dat we onszelf zoveel mogelijk bewust zijn van ieder moment in ons leven. Hierdoor ben je beter in staat om te genieten van het moment, maar ook om veerkrachtig om te gaan met stress, angst, piekeren en andere onprettige gevoelens.

Mindfulness kan er ook voor zorgen dat je beter gaat slapen, je energie beter weet te doseren of grenzen beter kan aangeven, dat je jezelf meer tevreden voelt over je leven of waar je op dit moment staat. Ten slotte kan mindfulness je helpen om gebeurtenissen, stress en zorgen beter te accepteren en los te laten. 

Voor wie is mindfulness geschikt?

Mindfulness is geschikt voor vrijwel iedereen. Zowel voor kinderen, pubers als voor volwassenen. Het is niet zweverig en je hoeft er ook niet spiritueel voor te zijn. Ieder mindfulness consult wordt op maat aangeboden en oefeningen worden afgestemd op de persoon en zijn of haar specifieke wens of hulpvraag.

Mindfulness kan ook helpen bij eetproblemen, bijv. om de relatie met je lichaam of met voeding te verbeteren, zie Mindfulness, eten en gewicht

 

​"De doelen van mijn mindfulness coachingstraject waren positiever in het leven staan

en leren genieten van het nu. Deze doelen zijn zeker behaald!"  ​

Pink Blossom
bottom of page