Mindfulness consulten in Rotterdam

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness wordt ook wel vertaald als 'opmerkzaamheid', 'bewust'

of 'met vriendelijke aandacht'. Mindfulness is een verzamelnaam van diverse methodes en technieken die je kunnen helpen om in het huidige moment aanwezig te zijn. 

 

Mindfulness brengt je in het hier en nu. Door het uitvoeren van diverse mindfulness oefeningen train je als het ware je geest om jezelf volledig bewust te blijven van het moment. Je leert je geest te sturen, in plaats van dat je geest jou stuurt.

 

Effecten van mindfulness
'Mindful leven' betekent dat we onszelf zoveel mogelijk bewust zijn van ieder moment in ons leven. Hierdoor ben je beter in staat om te genieten van het moment en om te gaan met stress, angst, piekeren en andere onprettige gevoelens. Mindfulness kan veel opleveren.

Je slaapt beter, ervaart meer energie, geluk, tevredenheid, je concentratievermogen verbetert en je kunt gebeurtenissen, stress en zorgen beter accepteren en loslaten.

Voor wie is mindfulness geschikt?

Mindfulness is geschikt voor vrijwel iedereen. Zowel voor kinderen, pubers als voor volwassenen. Het is niet zweverig en je hoeft er ook niet spiritueel voor te zijn. Ieder mindfulness consut wordt op maat aangeboden en oefeningen worden afgestemd op de persoon en zijn of haar specifieke wens of hulpvraag.

Mindfulness kan ook helpen bij eetproblemen, zie Mindfulness, eten en gewicht

 

​"De doelen van mijn mindfulness coachingstraject waren positiever in het leven staan

en leren genieten van het nu. Deze doelen zijn zeker behaald!"  ​