Autisme coaching en begeleiding in Rotterdam

Praktijk Frieda is gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van kinderen en jongeren met een vorm van autisme.

Maar ook ouders en volwassenen met autisme zijn van harte welkom.

Het allerbelangrijkste is dat er een 'klik' is met de persoon die ik ga begeleiden en daar doe ik graag moeite voor!

Praktijk Frieda biedt deskundige begeleiding aan personen met autisme en/of hun ouders op o.a. de volgende gebieden:

* autisme en werk, school en/of de thuissituatie

* autisme, de puberteit en seksualiteit, bijv. psycho-seksuele begeleiding zoals de Ik Puber-training

* autisme en eetproblemen

* autisme en de sensorische informatieverwerking

Begeleiding bij autisme, voor jong en oud

Tijdens een (kosteloos) intakegesprek wordt informatie over mijn werkwijze en mogelijkheden gegeven. 

Ook worden de kwaliteiten en de hulpvraag van de persoon met autisme en/of van de betrokkenen besproken. 

Middels mijn werkwijze vanuit de positieve psychologie, richt ik mij tijdens de begeleiding, vooral op de kwaliteiten van iemand.

Iemand terug in zijn kracht brengen, stap voor stap werken aan succeservaringen, om uiteindelijk bepaalde doelen te bereiken of dromen te verwezenlijken. Rekening houdend met bepaalde minder sterke kanten en de sensorische informatieverwerking van diegene.

Na afloop van het intakegesprek kunnen u en Praktijk Frieda beslissen om wel of niet over te gaan tot een samenwerking. Indien u besluit om te willen samenwerken met Praktijk Frieda, dan wordt er in overleg met u een samenwerkingsovereenkomst en plan van aanpak opgesteld. Neem contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek via info@praktijkfrieda.nl

 

Werkervaring autisme begeleiding Rotterdam

Sinds 2004 ben ik voor Yulius werkzaam als trainer, coach en ontwikkelaar voor de divisie autisme en  voor het Autisme Expertise-centrum waar vanuit ik regelmatig trainingen en lezingen geef op het gebied van autisme. Binnen Yulius heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van 'normaal' en hoogbegaafde kinderen, jongeren en jong volwassenen (8-25 jaar) met een vorm van autisme. Sinds 2016 begeleid ik ook leerlingen met autisme op de Theaterhavovwo- school in Rotterdam. Mijn belangrijkste specialisaties zijn autisme en de puberteit, seksualiteit en eetproblemen. Maar ik ben o.a. ook thuis in het geven van Pivotal Resonse Treatment, psycho-educatie, PEERS en ROAD.

Iedere persoon met een vorm van autisme is anders en uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en minder sterke kanten. Door te focussen op de kwaliteiten, sterke kanten en mogelijkheden, kan er gewerkt worden aan diverse doelen of dromen.

Meditation in Forest