top of page

​Voeding en gezondheid

Onder dit gedeelte van de website vind je informatie over voeding en gezondheid.
Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen (on)gezonde voeding en de gezondheid van de mens.  Steeds duidelijker wordt hoe we met onze voeding onze levensduur kunnen beïnvloeden en het risico op bepaalde ziekten en 'ouderdomskwalen' kunnen verkleinen.
De Griekse arts Hippocrates, die ruim 2300 jaar geleden leefde, stelde al:

'Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding'

  

Omdat we tegenwoordig meer mogelijkheden hebben om wetenschappelijk onderzoek hiernaar te verrichten en we via de media gemakkelijk informatie hierover kunnen verspreiden, lijken steeds meer mensen zich te gaan beseffen hoe belangrijk het is om bewust met voeding om te gaan.  Echter, er wordt zoveel over voeding geschreven, dat het moeilijk is om hierin het overzicht te behouden. Dit gedeelte van de website is bedoeld om deze informatie te bundelen, zodat in één oogopslag duidelijk is welke producten in verband worden gebracht met het voorkomen of bestrijden van bepaalde ziekten en kwalen.​Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet als zodanig te werken.

Luister daarom altijd naar je lichaam en wees kritisch over wat je leest over voeding, zo ook over de informatie op deze website.

'Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waar je zult leven' Jim Rohn

voeding gezondheid
bottom of page