Recept voor gezonde havermoutreep
Havermout, gezond en lekker!
Havermout verlaagt het cholesterolgehalte, het zorgt voor een verzadigd gevoel en het bevat relatief weinig calorieën, maar wel veel eiwitten en anti-oxidanten. Daarnaast is havermout goedkoop en daarmee voor iedereen betaalbaar, je betaalt slechts 40 cent voor een halve kilo!
Ingrediënten
150-200 gram havermout
1 of 2 bananen
een scheutje water
handje gedroogde cranberry's
handje krentjes
6 gedroogde dadels
kaneel
kokosrasp
Bereiding
Snijd de banaan in stukjes. Meng deze met de havermout in een grote kom. Voeg een scheutje water toe en pureer de massa met een staafmixer. Het moet een stevig, dik, plakkerig beslag worden.
Voeg hierna de gedroogde cranberry's en krenten toe. Meng deze met een lepel door het beslag, pureren is niet meer nodig. Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze dadelstukjes ook toe aan het beslag.
Voeg vervolgens naar wens een beetje kaneel toe en meng dit door het beslag.
Leg bakpapier in een cakevorm en verdeel het beslag erover.
Ten slotte strooi je wat kokosrasp over het beslag voor een lekker korstje.
Verwarm het geheel op 180-200 graden, tot er na 30-40 minuten een licht bruine glans op de koek ontstaat.
Laat de koek afkoelen en snijd deze daarna in ongeveer 8 repen.
Je kunt de repen invriezen, zo blijven ze lang lekker. In een paar uurtjes is de reep ontdooit.